PORR UTAN TABUN!

    Uncategorized


PORR UTAN TABUN!

Det finns inte särskilt många begåvade porrproducenter numera. Men det finns, trots allt, några få som kan sitt jobb. En av de allra bästa är Tanya Hyde som med sina gränsöverskridande filmer satt en helt ny standard för porrfilmer.

En reporter frågade en gång regissören Woody Allen om sex var samma sak som snusk. Allen svarade: ”Ja, men bara om det är rätt utfört”.

Woody Allen skulle antagligen älska porrfilmaren Tanya Hydes alster – välgjorda, gränsöverskridande och med en klar dragning åt det förbjudna. Ja, faktum är att Tanya skapat en helt egen genre porrfilmer som inte liknar någonting annat.

Och nu tycker väl de flesta att det är kul att en kvinnlig regissör äntligen lyckats i branschen. Nja, så är det inte riktigt. Bakom namnet Tanya Hyde, döljer sig en engelsk man vid namn Trevor Watson. Trevor är en fetisch och s/m-fotograf, känd långt utanför porrkretsar. Så därför tyckte han att det var lugnast att arbeta under pseudonym när han producerade porrfilm. Och eftersom Trevor vill omnämnas som Tanya när det gäller porrfilm, så får det bli så.

I en tid, då de flesta porrproduktioner är obegåvat ihoptotade, undermåligt producerade och där begåvning lyser med sin frånvaro, känns det som en frisk fläkt när någon vågar satsa på kvalitet utan att för ett ögonblick tumma på hetsfaktorn. Många har jämfört Tanyas filmer med Michael Ninns produktioner, dock inte fullt så pretentiösa som Ninns och med genomgående högre kvalitet.

De flesta seriösa porregissörer skriver sitt eget manus. De tecknar ner ett synopsis för filmens handling, medan själva dialogen skrivs ned noggrant, men när det är dags för sexscenerna brukar aktörerna ges fria händer. Men denna metod är alldeles för ostrukturerad för Tanya. Hon kommer till inspelningen med ett detaljskrivet manus, med exakta beskrivningar av de olika situationerna, de medverkandes kläder, makeup och till och med samlagsställningar. Så vitt jag vet, finns det ingen annan regissör i branschen som lägger ner så mycket tid på förberedelser.

Tanya är en stor anhängare av tesen, ”ska du få något gjort, så är det bäst att göra det själv”. Så vid sidan av själva regisserandet, så är han också ansvarig för tjejernas outfit och styling. Han är medveten om att en dålig ljussättning kan förstöra en hel film, så han sätter även ljuset själv. Och bara för att vara på den säkra sidan, så sköter han kameraarbetet också.

Egentligen är det enda Tanya inte gör, är att få en kuk uppkörd i röven, men det är väl bara en tidsfråga…

För närvarande jobbar Tanya mest för den engelska distributören Hamony, och hon har producerat mästerverk som: ”Twisted Dreams”, ”Rubber Fuckers Rule”, ”World Without Men”, ”Cabaret Bizarre”, ”Orgazm Addictz”, ”House of Shame” och ”Tanya Hyde’s London Calling”.

I Tanyas senaste film – ”Between the Cheeks” – tas svängarna ut lite mer än tidigare. Den här filmen har inget manus i egentlig mening, utan det handlar mera om olika perversa situationer som kvinnor råkar hamna i. Det kan vara den vackra ungerskan Cathy Heaven som blir överraskad av två män medan hon onanerar. Männen hjälper den stackars kåta Cathy genom att penetrera de flesta av hennes kroppsöppningar.

I en annan scen får vi se hur den vackra, fransk-vietnamesiska skönheten Sharon Lee blir förförd av Liza del Sierra under en läkarundersökning. Ja, damerna blir så till sig, att de rekvirerar en välhängd bock för att stilla sina drifter.

Och så fortsätter det, engelska Paige Turnah och Carmen Jay tar hand om varandras fittor och testar en knullmaskin osv. Jag ska väl inte avslöja alltför mycket om filmen, men den är klart sevärd – en typisk Tanya Hyde-rulle med allt vad det innebär av fantastiska kreationer, lust och hemliga, perversa drifter.


Related articles